LOGO

Πτολεμαΐδα, 20/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Συνάδελφοι,

σας είχαμε ενημερώσει πολλές φορές για τα αισθήματά τους απέναντι μας. Στην πράξη ζούμε  το τι συμβαίνει με τις επικουρικές. Ακόμη δουλεύουν τον 10ο του 2018. Στην πράξη ζούμε το τι συμβαίνει με τα εφάπαξ. Έχουν  βγει αποφάσεις μέχρι τον έβδομο του 2020, είναι «παρκαρισμένες» στα συρτάρια απλήρωτες και αντί να πούνε ένα μπράβο στους συναδέλφους μας που μέρα νύχτα δουλεύουν για να είναι έτοιμες αντί να δώσουν ένα μπόνους για την δουλειά που κάνουν βάλανε από πάνω τους έναν που θέλανε να βολέψουν και το πριμ παραγωγής το δίνουν σ’ αυτόν. Στο μάτι τους μπήκαμε, διότι σε τρεις μήνες βγάζουμε οριστικές αποφάσεις Κύριας Σύνταξης. Δεν μπορούν να το χωνέψουν. Έτσι με την καινούργια ηγεσία του υπουργείου φέρουν άλλον «καπέλο διευθυντή» στο ταμείο μας και την τωρινή διευθύντρια συνάδελφο μας την τοποθετούν στα ταμεία του ΟΤΕ και ΗΣΑΠ των οποίων οι υπηρεσίες θα στεγαστούν στην Μυλλέρου.

Και εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα:

ΓΙΑΤΙ;;;;;

Δεν λειτουργούσε η εν λόγω Υπηρεσία καλά; Υπήρχαν προβλήματα; Με τον καινούργιο διευθυντή, άσχετο με τα δικά μας θέματα θα πάμε καλύτερα; Οι συντάξεις που βγαίνουν σε τρεις μήνες με τον καινούργιο θα βγαίνουν σε ένα μήνα; Το πριν παραγωγής ποιος θα το παίρνει;

Συνάδελφοι,

αυτά κι άλλα πολλά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και προβλήματα που θα υπάρξουν τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στο υπόμνημα μας προς τον υπουργό και το οποίο υπόμνημα το δίνουμε στην δημοσιότητα.

Συνάδελφοι,

για το θέμα αυτό είχαμε συνάντηση και με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και όπως μας είπαν θα το κουβεντιάσουν με τον Υπουργό στην πρώτη του συνάντηση.

Συνάδελφοι,
Συνάντηση  είχαμε με την κυρία Αντωνιάδου στην ΔΕΗ για το θέμα του ασφαλιστικού χρόνου που λείπει. Μας είπε ότι ούτε ο εργολάβος μπόρεσε να κάνει τίποτα και ότι θα λυθεί το θέμα με κοινή παραδοχή ΕΦΚΑ–ΔΕΗ. Όπως θυμάστε είναι η πρόταση μας από την πρώτη στιγμή, Ιανουάριος 2020 όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Εμείς της επισημάναμε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα ενόψει του επανάυπολογισμού των συντάξεων και ότι από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε συνάδελφοι. Με την 1889/2019 απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκε ότι η παράγραφος ένα του άρθρου 96 του νόμου 4387/2016 είναι αντισυνταγματική διότι δεν εκπονήθηκε αναλογιστική μελέτη που να τεκμηριώνει την βιωσιμότητα του κλάδου επικουρικής ασφάλισης. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα έπρεπε να επανέλθουν στα επίπεδα το 2012. Αντί αυτού ο κύριος Βρούτσης με κάτι «μαγικά κόλπα» κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Από την μια να κάνει  αναλογιστική μελέτη όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και από την άλλη συνεχίζει να εφαρμόζει τις περικοπές των νόμων 4051/2012,40 93/2012 (βλέπε εξοφλητικό επικουρικής 6ος του 2020) που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί  μέχρι σήμερα !!!!!!!

Για τους καινούργιους συνταξιούχους μετά το νόμο 4387/2016 ενώ νόμος λέει ότι η διαφορά των ασφαλιστικών εισφορών που προκύπτει την 31/12 /2014 με αυτήν του ΙΚΑ θα είναι αυτή που θα λαμβάνεται υπ’ όψη για την εφαρμογή του άρθρου 30 του ίδιου νόμου και ενώ στην αρχή αυτό έγινε με την αλλαγή της κυβέρνησης το 3%της διαφοράς ως εκ θαύματος έγινε 1% με αποτέλεσμα όσες οριστικές είχαν εκδοθεί να αναθεωρηθούν προς το χειρότερο μειώνοντας την σύνταξη των συναδέλφων και στη συνέχεια όλες οι αποφάσεις να βγαίνουν μειωμένες με 1%. Και για τα δύο θέματα κάναμε μία σειρά επαφών με έγκριτους νομικούς. Από τις συνομιλίες που είχαμε βγήκε ότι υπάρχει νομική βάση για προσφυγή στο ΣτΕ. Περισσότερες λεπτομέρειες στις συναντήσεις που θα έχουμε μαζί σας μόλις μας το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

Για το Δ/Σ,

        Ο Προέδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

 

Δημάκης Αναστάσιος                                     Λόφτσαλης Παναγιώτης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089,

κιν.: 6972423013

e-mail: ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

Please follow and like us: