Πτολεμαΐδα, 3/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Στις 6/10/21 επισκεφτήκαμε την κ. ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στα πλαίσια επαφών που κάναμε με φορείς, διοικητικές αρχές και κόμματα.

Στη συνάντηση μας τότε, ζητήσαμε την επαναφορά της 13ης σύνταξης που νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, αλλά έναν χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Ν.4670/20 κατάργησε. Ζητήσαμε την κατάργηση του αντεργατικού Ν.4808/21 και του αντιασφαλιστικού Ν.4826/21 ο οποίος ιδιωτικοποιεί την επικουρική μας ασφάλιση. Συζητήσαμε επίσης και μια σειρά άλλα ζητήματα. Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

Από όσα ζητήσαμε μας απάντησε μόνον για την κατάργηση του αντεργατικού και του αντιασφαλιστικού νόμου καθώς και την θέσπιση κοινωνικού μερίσματος για τους ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ έναντι του ΕΚΑΣ που κόπηκε. Τότε δεν δεσμεύτηκε για την 13η σύνταξη. Στη συνέχεια σε συνάντηση που είχαμε με τον κ. ΤΣΙΠΡΑ, του θέσαμε εκ νέου την επαναφορά της 13ης σύνταξης. Ούτε σε αυτήν την συνάντηση βγήκε λευκός καπνός. Στην συνέχεια τέθηκε εκ νέου το θέμα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου και ομόφωνα πάρθηκε απόφαση για την επαναφορά της και στην ΔΕΘ ανακοινώθηκε επίσημα από τον κ. ΤΣΙΠΡΑ.

Επίσης από τον κ. ΤΣΙΠΡΑ ανακοινώθηκαν και τα εξής αλλά τρία μέτρα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας:

Α) Επιστροφή των αναδρομικών και στους συνταξιούχους που δεν έκαναν αγωγή σε τρεις ετήσιες δόσεις ύψους 2,5 δις €, η αύξηση του αφορολόγητου. για μισθωτούς και συνταξιούχους στις 10.000 € και η αύξηση του κατώτατου μισθού για τα παιδιά μας στα 800€.

Μετά τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ ζητήσαμε εκ νέου συνάντηση με την κ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και με τον κ. ΦΑΜΕΛΟ.

Βρεθήκαμε με την Κ ΞΕΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στην Βουλή στις 29/9/22. Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η βουλευτής ΚΟΖΑΝΗΣ κ. ΚΑΛΙΩΠΗ ΒΕΤΑ. Με τον κ, ΦΑΜΕΛΟ η συνάντηση θα γίνει αργότερα.

Στην συνάντηση θέσαμε τα θέματα:

  • Προσωπική διαφορά.
  • Αύξηση επικουρικών συντάξεων.
  • Πληρωμές επικουρικών συντάξεων.(Στα τέσσερα χρόνια η πληρωμή τους και βλέπουμε)
  • Τα διαφορά λογισμικά που δεν γίνονται και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι συν μας λόγω αυτού του γεγονότος.
  • Και τέλος να γίνει επαναυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων των παλαιών – προ του Ν.4387/16 – συνταξιούχων και να δοθεί η επιπλέον εισφορά που προβλέπεται από το άρθρο 30 του νόμου.

Για το τελευταίο θέμα και παρά τις αποφάσεις 545 και 546 του ΣτΕ έγινε πολύ κουβέντα. Είπαμε ότι υπάρχει παραθυράκι αρκεί να υπάρχει βούληση και ότι το κόστος δεν είναι μεγάλο. Μας είπε ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να το ξαναδούμε όπως και το θέμα της προσωπικής διαφοράς.

Τα άλλα, μας είπε, ότι είναι θέματα της κυβέρνησης και ότι εμείς σαν αντιπολίτευση, ο ρόλος μας είναι να ελέγχουμε.

Ποιο αναλυτική ενημέρωση θα γίνει στις συγκεντρώσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας που θα ακολουθήσουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                        ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα,

τηλ. : 2463504089,

κιν.: 6972423013

email:ssyndei@gmail.com

Web site:http://www.ssdei.gr

—————————————–

 

Please follow and like us: