Συνάδελφοι,

Μετά από τις αλλεπάλληλες πιέσεις – θα αναφερθούν με αναλυτική ανακοίνωσή μας – ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας προς εμάς τα κάτωθι:

1 ον Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ή το πολύ μέχρι 10 Ιανουαρίου θα εξοφληθούν όλα τα ΕΦΑΠΑΞ υπολογιζόμενα σε 160 με 170 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι επιταγή της ΤΡΟΪΚΑ, το ΕΦΑΠΑΞ αποτελεί ληξιπρόθεσμη οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό πέρασε στον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2013 .

2 ον Οι υπηρεσίες μας, έχουν διαβεβαιώσει το Υπουργείο ότι είναι έτοιμες να δεχθούν αυτό το ποσό και να το δώσουν.

3ον Από το 2013 η επιχορήγηση του ΤΑΥΤΕΚΩ, από τις εισφορές των εν ενεργεία συναδέλφων μας, θα είναι 2.750.000 € τον μήνα που αντιστοιχούν σε έξοδο στη σύνταξη περίπου 50 συναδέλφων και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει καινούργια ληξιπρόθεσμη οφειλή (υπολογίζουν ότι για το 2013 θα βγουν στη σύνταξη περίπου 600 άτομα και αυτά μειούμενα λόγω αύξησης των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη). Επίσης για το 2013 θα δοθούν ως έκτακτη επιχορήγηση ακόμη 10.000.000€.

4 ον Φορέας που δεν θα  είναι σε θέση να απορροφά τα χρήματα και επομένως να δημιουργεί καινούργιες ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχει ποινή με το 10% της επιχορήγησης.

Για τα αλλά σωματεία και για τον βρώμικο ρόλο που παίξανε και συνεχίζουν να παίζουν εδώ και 2,5 χρόνια θα ασχοληθούμε μαζί τους αργότερα.

 

Για το Δ/Σ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Αναστάσιος Δημάκης                            Δημήτριος Τραχανάς

Please follow and like us:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *