Πτολεμαΐδα, 22/5/2017

«Δελτίο Τύπου»

Μέλη διοίκησης και στελέχη του Σωματείου δέχτηκαν στο γραφείο μας τον Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Π. Ρήγα προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους σε τρέχοντα θέματα όπως:

1.Εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας με την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που προβλέπονταν η καταβολή του σε όλους τους παλιούς συνταξιούχους στο νόμο 4387/2016.

2.Ζητήσαμε την πιστή εφαρμογή του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) όσον αφορά στην ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών (άρθρο 30).

3.Αναλύσαμε τις μεγάλες απώλειες των συνταξιούχων Δ.Ε.Η. από το πρώτο και δεύτερο (αντισυνταγματικό μνημόνιο).

4.Απαιτήσαμε αλλαγή του νόμου για τη χηρεία.

5.Ζητήσαμε την κατάργηση της επιπλέον εισφοράς 1% που δίνουμε μόνο οι συνταξιούχοι της Δ.Ε.Η. υπέρ πρόνοιας (ίσες εισφορές, ίσες παροχές για όλους).

 rhgas

6.Ζητήσαμε την απλοποίηση της απογραφής και να δοθεί η δυνατότητα στους αποσπασμένους από τη Δ.Ε.Η. συναδέλφους μας στον ΕΦΚΑ να την διεξαγάγουν.

7.Τονίσαμε ότι η διαμάχη αντίληψης υπηρεσιακών παραγόντων δε μπορεί να είναι η αιτία καθυστέρησης των συναδέλφων που περιμένουν το εφάπαξ βοήθημα.rhgas2

 

8.Τέλος, εκφράσαμε ακόμα την επιθυμία μας για τη συμμετοχή της ΔΕΗ στα νέα ιδιωτικοποιούμενα σχήματα καθώς επίσης και στη διατήρηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της τέως ΛΙΠΤΟΛ και του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η δηλωμένη ανταπόκριση του κ. Ρήγα θα γίνει πράξη στην επίλυση των ζητημάτων που θέσαμε.

Για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                                Παναγιώτης Λόφτσαλης

Κράτα το

Κράτα το

Please follow and like us:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *