Πτολεμαΐδα, 3/9/2017

                                                                       

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το  προεδρείο του σωματείου μας στην προγραμματισμένη μετάβασή του στην Αθήνα πραγματοποίησε μια σειρά επαφών και συναντήσεων. Ειδικότερα:

α). Έγινε συνάντηση με την αρμόδια διευθύντρια του ΕΤΕΑΕΠ η οποία μας επανέλαβε αυτό που σας ανακοινώσαμε ήδη από τις 24/6/2017, ότι τα εφάπαξ του 2015 θα πληρωθούν μέχρι τέλος του έτους «ίσως και πιο μπροστά» μας είπε.

β). Έγινε επίσης συνάντηση με τη διευθύντρια του ΕΤΕΑΕΠ, αρμόδια για τη χορήγηση των επικουρικών συντάξεων, η οποία μας ενημέρωσε: 1) Η μετατροπή των παλαιών συντάξεων σε οριστικές έχει προχωρήσει έως το τέλος του 2011. Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια όσοι έφυγαν στη σύνταξη από τον Ιανουάριο έως το Μάϊο του 2012 και λαμβάνουν ακόμα προσωρινή. 2) Για τις μεταβιβάσεις των συντάξεων χηρείας δουλεύουν την χρονική περίοδο Μάϊο – Ιούνιο 2015. 3) Οι συντάξεις χηρείας που κόπηκαν λόγω τριετίας από μη έγκαιρη ενημέρωση καταβάλλονται σε αυτές που τα δικαιολογητικά τα κατέθεσαν μέχρι το Μάρτιο του 2017. Θα ακολουθήσουν με τη σειρά και οι επόμενοι μήνες. 4) Τέλος δεν καταβάλλονται καινούργιες επικουρικές συντάξεις από 1/1/2015 λόγω μη έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο.

γ). Στη συνάντηση που έγινε στο αρμόδιο τμήμα απονομής κύριας σύνταξης του ΕΦΚΑ, η προϊσταμένη του τμήματος μας διαβεβαίωσε ότι η χορήγηση των προσωρινών συντάξεων των καινούργιων συνταξιούχων συναδέλφων μας προχωρά κανονικά με χρόνο απονομής περίπου στους 3 μήνες.

δ). Η συνάντησή μας με το διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη παρουσία και του υποδιοικητή κ. Σέμπου ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ουσιαστική.

Μας είπαν ότι σύντομα με την εφαρμογή του Ο.Π.Σ. (ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα)  από τον ΕΦΚΑ  η απογραφή και η ανάκτηση της ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνεται από τα κατά τόπους περιφερειακά καταστήματα του πρώην Ι.Κ.Α.

Για την έκδοση κύριων οριστικών αποφάσεων σύνταξης μας είπαν ότι το καλώδιο που θα συνδέσει το ΟΠΣ του ΕΦΚΑ με τη Μυλλέρου έχει ήδη τραβηχτεί και υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα τα οποία και μας εξήγησαν για να αρχίσει ο υπολογισμός με τον καινούργιο τρόπο και η έκδοση οριστικών αποφάσεων για όσους αποχώρησαν μετά τη δημοσίευση του ν. 4387 του Κατρούγκαλου.

Για οποιαδήποτε προσωπική ενημέρωση οι καινούργιοι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν με το σωματείο.

Για το Δ/Σ

  Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                                     Παναγιώτης Λόφτσαλης

Please follow and like us:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *