Θέμα: «ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ».

Κύριε διοικητά, 

Μετά την  εφαρμογή  του Νόμου 4387/2016 και έως ότου εγκατασταθούν τα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΦΚΑ  (ΟΠΣ), υπήρξε συσσώρευση εκκρεμοτήτων συνταξιοδοτικών αιτημάτων, λόγω  της μαζικής  αποχώρησης ασφαλισμένων  από την ΔΕΗ Α.Ε και τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε, καθώς  και της ανάγκης των συνταξιούχων να ενημερωθούν για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, ή ακόμη και για την πορεία του συνταξιοδοτικού τους φακέλλου. Προκειμένου η Υπηρεσία να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις, το Τμήμα Απονομών Συντάξεων έχει ανάγκη από 3 τουλάχιστον υπαλλήλους, με γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

      Βεβαίως, ανάγκες σε προσωπικό αντιμετωπίζουν και άλλα Τμήματα, όπως το Τμήμα Διοικητικών Μέσων Θεραπείας, το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης και Αρχείου, αλλά και το Τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων.

    Επίσης, άξιο λόγου να αναφερθεί, είναι ότι εξαιτίας του επανυπολογισμού των συντάξεων, είναι άμεση ανάγκη να «μηχανογραφηθούν», περί τις 13.000 περιπτώσεις συνταξιούχων, ως προς τους χρόνους ασφάλισής τους, καθόσον οι συνταξιοδοτήσεις τους ανάγονται προ του 1993, όταν δεν υπήρχε μηχανογράφηση.  Σημειώνεται, ότι,  αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί,  κάτι, όμως, που ήταν αδύνατον, δεδομένου των συνθηκών. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται υπάλληλοι, έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάσημα.

Συναφώς με αυτά, και ειδικότερα μετά την εφαρμογή  του Νόμου 4387/2016 και την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων από τα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΦΚΑ  (ΟΠΣ), καθίσταται αναγκαία η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από περισσότερα άτομα, προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες, από τις 13/05/2016 και ως εκ τούτου, ανάλογος τεχνολογικός εξοπλισμός.

 Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει, ειδικά, μετά την παύση της λογιστικής  και οικονομικής αυτοτέλειας, και στην συντήρηση και καθαρότητα του κτιρίου, το οποίο εμφανίζει,  πλέον, σημάδια εγκατάλειψης. Η καθαριότητα περιορίζεται στο άδειασμα των καλαθιών και καθαριότητα  τουαλετών, τρεις φορές εβδομαδιαίως.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                                Παναγιώτης Λόφτσαλης

Please follow and like us:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *