LOGO

Πτολεμαΐδα 25/2/2019
Αριθμ. Πρωτ.: 9
ΠΡΟΣ: Διοικητή ΕΦΚΑ
κ. Σέμπο Λάμπρο
Θέμα: «Οριστικοποίηση Αποφάσεων Κύριας Σύνταξης – Αποστολή στους Δικαιούχους»

Κύριε  Διοικητά,

Η μέχρι σήμερα συνεργασία μας από την ανάληψη των καθηκόντων σας χαρακτηρίζεται από το κοινό μας ενδιαφέρον για την ορθότερη ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία του Ενιαίου φορέα της κοινωνικής ασφάλισης.

 Στις συναντήσεις που είχαμε μαζί σας τόσο στο γραφείο σας αλλά και στην έκθεση της Θεσσαλονίκης εισπράξαμε την δέσμευση σας και τη διαβεβαίωση ότι τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας σας θα επιλύονται και θα διεκπεραιώνονται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

 Δυστυχώς όμως η ολιγωρία των επιμέρους διευθύνσεων  σας δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα σε μεγάλο αριθμό συνταξιούχων. Ειδικότερα στους προερχόμενους από το πρώην ταμείο της Δ.Ε.Η. (ΤΑΠ/ΔΕΗ)  οι οποίοι κατέστησαν οριστικά συνταξιούχοι από τον Αύγουστο του 2018 και εντάχθηκαν στο σύστημα δεν έχουν λάβει την οριστική τους απόφαση.

Αυτή η αδικαιολόγητη για εμάς καθυστέρηση συμβάλλει στην καθυστέρηση της επεξεργασίας και καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους. Επίσης για  ρυθμίσεις τραπεζικών εκκρεμοτήτων και ρυθμίσεων καθίσταται αναγκαία η συγκεκριμένη οριστική απόφαση.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός πως έχουν βγει οριστικές αποφάσεις σύνταξης τον Αύγουστο του 2018 για εξήντα (60) και πλέον μέλη μας και από αυτούς οι είκοσι (20) περίπου έχουν λάβει την απόφαση και την χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε μια άκρως αδιανόητη και αδικαιολόγητη αναμονή.

Κύριε Διοικητά,

Εξαντλώντας όλες τις νόμιμες προθεσμίες που πιθανόν εφαρμόζουν οι υπηρεσίες σας προσφεύγουμε σε εσάς και ζητάμε τον άμεσο έλεγχο και την ουσιαστική παρέμβασή σας, ώστε, να αποσταλούν οι αποφάσεις στους δικαιούχους συνταξιούχους μας.

Για το Δ/Σ

    Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

  Δημάκης Αναστάσιος                                       Λόφτσαλης Παναγιώτης

 —

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089, Κιν.: 6972423013

e-mail: ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

 

 

Please follow and like us: