ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ (ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ) 30/3/2019

Geplaatst door Sofi Besi op Zaterdag 30 maart 2019

Geplaatst door Sofi Besi op Zaterdag 30 maart 2019

Δείτε το γράμμα του Υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Λυπάμαι διότι έκτακτοι λόγοι επιβάλουν να βρίσκομαι αύριο στην Αθήνα. Θα ήθελα πολύ να παρευρεθώ στην ανοιχτή σας συγκέντρωση γιατί είχα να πω ενδιαφέροντα πράγματα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Παρακαλώ να αναφερθείτε σε αυτά.

1ον . Θα έκανα ανάλυση των βελτιωτικών παρεμβάσεων και του σχεδιασμού που κάνουμε για τις συντάξεις χηρείας (κατάργηση των ηλικιακών ορίων στις περιπτώσεις συντάξεων λόγω θανάτου και βελτιωτικές παρεμβάσεις σχετικά με την απονομή και μεταβίβαση των συντάξεων αυτών).

2ον . Επέκταση του αριθμού των ετών εντός των οποίων θα πρέπει να έχουν διανυθεί οι 1.000 από τις 4.5000 ημέρες εργασίας σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

3ον . Επαναυπολογισμό οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές όλων των φυσικών και νομικών προσώπων βάσει των διατάξεων του ν.4387/16 που οδηγούν σε μείωση περίπου 60% της οφειλής και ένταξη σε σχήμα 120 δόσεων του υπολοίπου.

4ον . Ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων ώστε να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι την διαμόρφωση του ποσού της σύνταξης που τους καταβάλλεται μετά την μη περικοπή των συντάξεων από 01/01/2019 και την αύξηση 620.000 από αυτές.

Η συνάντησή μας ενώπιων των συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί σύντομα και ελπίζω να έχω την ευκαιρία ανάλογα με τις δημοσιονομικές συνθήκες να ανακοινώσω και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις.

 Καλή επιτυχία στη συγκέντρωσή σας,

 

Τάσος Πετρόπουλος

 

 

Please follow and like us: