LOGO

Πτολεμαΐδα, 18 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο έως τέλος Φλεβάρη οι άμεσα ασφαλισμένοι θα πρέπει με αιτήσεις τους στον e- ΕΦΚΑ να επικαιροποιήσουν την ασφαλιστική ικανότητα των έμμεσων μελών. Για τον σκοπό αυτό από φέτος τέθηκε σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία «χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσου μέλους και απογραφής στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ». Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στην διεύθυνση και στην ανωτέρω υπηρεσία. Πριν από την είσοδο στην υπηρεσία ο χρήστης να διαθέτει τους κωδικούς taxis, τους ΑΜΚΑ του ίδιου και των έμμεσων μελών, ταυτότητες, Α.Φ.Μ. και λοιπά.

Συνάδελφοι,

Από την πρώτη στιγμή (Ιανουάριος 2020) σας ενημερώσαμε ότι ο επανυπολογισμός που έγινε των συντάξεων έγινε με ασφαλιστικό χρόνο λιγότερο από τον πραγματικό μας. Από τότε δεκάδες οι επαφές τόσο με την ιεραρχία της Δ.Ε. Η., της ΓΕΝΟΠ και τους εκπροσώπους μας στο ΔΣ της Δ.Ε.Η. Πριν από δύο μήνες στείλαμε επιστολή στον πρόεδρο του ΔΣ της Δ.Ε.Η. κύριο Στάσση Γεώργιο, με την οποία αφού τον κάναμε ενημέρωση για το πρόβλημα και παρόλο που πέρασε ένας χρόνος δεν έχει επιλυθεί του ζητήσαμε να κάνει παρέμβαση για να λυθεί επιτέλους και ενόψει του επανυπολογισμού των συντάξεων το πρόβλημα. Μάθαμε λοιπόν ότι πριν δύο εβδομάδες έγινε σύσκεψη στον ΕΦΚΑ με συμμετοχή της κυρίας Α. Αντωνιάδου, διευθύντριας ΔΑΝΠΟ και συμφωνήθηκε με κοινή παραδοχή να λυθεί το πρόβλημα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει εκ νέου συνάντηση με την Διευθύντρια του Ταμείου μας, κα Σ. Θωμοπούλου με την κα Αντωνιάδου για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνάδελφοι,

Σας είχαμε ενημερώσει, (τα σχετικά στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα μας) για τις ενέργειες που κάναμε να λυθεί το ζήτημα. Που κάποιοι συνάδελφοι έχασαν ένα μήνα κατά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης λόγω αλλαγής του νόμου. Αυτό επιτέλους λύθηκε και αποδίδεται ο χρόνος αυτός στους συναδέλφους μας. Περισσότερες πληροφορίες από το σωματείο μας.

Τέλος σας ενημερώνουμε για την πορεία των αιτήσεων κύριας συντάξεις εφάπαξ και επικουρικών συντάξεων.

Α. Κύριες Συντάξεις

  1. Δουλεύουν αιτήσεις του Νοεμβρίου του 2020 και εκδίδουν οριστικές αποφάσεις σε αυτούς όμως που είχαν μαζί με την αίτηση υποβάλει και προσυνταξιοδοτική βεβαίωση.
  2. σε όσους δεν είχαν προσυνταξιοδοτική βεβαίωση εκδίδονται προσωρινές αποφάσεις και δουλεύουν τον Δεκέμβρη του 2020.

Οι οριστικές στους παραπάνω θα εκδοθούν όταν απαντήσουν τα διάδοχα ταμεία.

  1. Συντάξεις μεταβίβασης χηρείας δουλεύουν τον Ιανουάριο του 2021.

Β. ΕΦΑΠΑΞ

Οι αιτήσεις απονομής εφάπαξ εξετάζονται από το Ταμείο με κριτήριο την ημερομηνία αποχώρησης από την Υπηρεσία και την τρέχουσα περίοδο εξετάζονται οι υποθέσεις με ημερομηνία 06-07/2019.

Γ. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι αιτήσεις απονομής επικουρικής σύνταξης εξετάζονται από το Ταμείο με κριτήριο την ημερομηνία από την Υπηρεσία και την τρέχουσα περίοδο εξετάζονται οι υποθέσεις:

  • Γήρατος με ημερομηνία 9/2018
  • Αναπηρίας με ημερομηνία 9/2018
  • Θανάτου ασφαλισμένου με ημερομηνία 9/2018
  • Θανάτου συνταξιούχου με ημερομηνίας 1/2020

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089,

κιν.: 6972423013

e-mail: ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Please follow and like us: