Πτολεμαΐδα, 25/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον κ. Σ. ΦΑΜΕΛΟ στην Βουλή

Συνάδελφοι,

Στις 19/10/22 συναντηθήκαμε στην Βουλή με τον κ. ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΟ τομεάρχη περιβάλλοντος και ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ η αναπληρωτής τομεάρχης κ. Μ. ΠΕΡΚΑ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. ΚΑΛΙΩΠΗ ΒΕΤΤΑ.

Ζητήσαμε την συνάντηση για να συζητήσουμε τα θέματα:

1) Κατεδαφίσεις των Μονάδων ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ – ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪ́ΔΑΣ – ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.

2) Την επερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το μειωμένο τιμολόγιο εργαζόμενων και συνταξιούχων ΔΕΗ που στην ουσία κατάργησε η κυβέρνηση.

3) Για τον μηχανισμό τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος και μεταφοράς πλούτου από τον Έλληνα πολίτη σε τέσσερις-πέντε οικογένειες.

Στη συζήτηση αναπτύξαμε τις θέσεις μας σαν ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Είπαμε ότι είμαστε ενάντια στην κατεδάφιση της βιομηχανικής μας κληρονομιάς και απαιτούμε οι βιομηχανικές αυτές εγκαταστάσεις να μετατραπούν σε Τουριστικούς-Εκπαιδευτικούς-Πολιτιστικούς κ.λ.π. χώρους.

Συμφωνήσαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία ώστε με άλλους φορείς και μπροστά την τοπική αυτοδιοίκηση να ζητήσουμε από την ΔΕΗ να σταματήσει ως αρχή τις κατεδαφίσεις.

Για το θέμα της επερώτησης των 33 βουλευτών για το μειωμένο τιμολόγιο μας απάντησε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων από την σημερινή κυβέρνηση και ότι και το μειωμένο ήταν κατάκτηση καταγεγραμμένη μέσα από συλλογική σύμβαση. Εμείς είπαμε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει για μας μιας και εκκρεμεί η συζήτηση στο ΣΤΕ και ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το ξαναδούμε δεν το αφήνουμε.

Τέλος ζητήσαμε απαγκίστρωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου σταθερά διμερή τιμολόγια των παρόχων με τους καταναλωτές και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ διότι μόνον έτσι θα ελέγχεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Συμφωνώντας μας ανέπτυξε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας με-σταθερά διμερή συμβόλαια – μέγιστο συντελεστή κέρδους 5% – έλεγχο των υποβαλλόμενων προσφορών στην χονδρεμπορική πριν και μετά την υποβολή των προσφορών ώστε να αποκλείονται ή και να διορθώνονται προσφορές με υπερκέρδη -απεξάρτηση τιμής ρεύματος από τιμή φυσικού αερίου.

Συνάδελφοι περισσότερα στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                        ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089,

κιν.: 6972423013

email:ssyndei@gmail.com

Web site:http://www.ssdei.gr

 

Please follow and like us: