Πτολεμαΐδα, 9/9/2023

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

     ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ – 2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΑΦΡΟΣ

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ελλάδα τις καταστροφικές πλημύρες σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Απώλειες σε ανθρώπινες ζωές (δεν έγινε ακόμα γνωστός ο τελικός αριθμός των νεκρών), σε ζώα, σε σπίτια, σε γεωργικές καλλιέργειες, στις ανεπαρκής υπάρχουσες υποδομές και αλλού.

Η Πτολεμαΐδα είναι απολύτως επίπεδη και ο κίνδυνος από μη ελεγχόμενες πλημύρες λόγω βροχών μέγιστος, πρώτα και κύρια για την ζωή των κατοίκων της πόλης!

Στην περίπτωση πολλαπλασιασμού των πλημμυρικών φαινομένων και στην περιοχή μας, από τα νερά των βουνών που περικλείουν το Λεκανοπέδιό μας και κυρίως από τα πλησιέστερα, Άσκιο και οροσειρά Μουρικίου, η μια τάφρος είναι απολύτως ανίκανη για την προστασία της Πτολεμαΐδας! Ο καθαρισμός της τάφρου έγινε, εκτός από το κάτω μέρος των τριών γεφυρών που υπολείπεται.

Ο κίνδυνος αυτός έγινε πολλές φορές κατανοητός σε περιόδους που είχαμε συνεχόμενες συνηθισμένης έντασης βροχές, με τελευταία τον Ιούνιο του 2022. Οικοδομές πλημμύρισαν, ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, οικοσκευές καταστράφηκαν (έγιναν καταμετρήσεις και δόθηκαν οι ελάχιστες αποζημιώσεις) και οι δρόμοι της πόλης μας έγιναν μικρά & μεγάλα ποτάμια …. 

Άμεση ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και η Πτολεμαΐδα να θωρακιστεί με νέα αντιπλημμυρικά έργα, μέσα στα οποία κατά τη γνώμη μας είναι απαραίτητος και ο σχεδιασμός και η διάνοιξη μιας 2ης επαρκούς νέας τάφρου !!! Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν …..

Αναμένουμε η πρότασή μας να περιληφθεί ως προεκλογική προγραμματική δέσμευση των συνδυασμών που διεκδικούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Εορδαίας. Πριν είναι αργά ….

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ….

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                        ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089,

κιν.: 6972423013

email:ssyndei@gmail.com

Web site:http://www.ssdei.gr

Please follow and like us: