Πτολεμαΐδα, 25/4/2024

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 

Μετά τις προκαταβολές πέρυσι τον Μάιο για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης και απονομής της επικουρικής σύνταξης (100) ευρώ για κάθε μήνα αναμονής, έρχονται και πάλι παραμονές των Ευροεκλογών να δώσουν και πάλι προσωρινά λύση στην απονομή και καταβολή των  Επικουρικών συντάξεων, για όσους έφυγαν στην σύνταξη από τον 11ο του 2020 μέχρι και τον 12ο του 2023.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, τον Ιανουάριο του 2014 ζήτησε συνάντηση με την Διευθύντρια του ΕΤΕΑ κ. Ζαχαρού, η οποία και πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της, στην  Οδό Πειραιώς 9 -11.

Το θέμα συζήτησης, ήταν η καθυστέρηση της απονομής επικουρικής σύνταξης, λόγω της μη αποστολής στοιχείων των διάδοχων ταμείων. Καταθέσαμε μια ουσιαστική πρόταση, η όποια έγινε αποδεκτή από την τότε Διευθύντρια. 

ΠΡΌΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΜΑΣ

«Όσοι συνάδελφοι Συνταξιούχοι θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με χρόνο ΔΕΗ, να προχωρήσουν στην έκδοση αποφάσεων και καταβολή των συντάξεων, και όταν ολοκληρωνόταν η αλληλογραφία με τα διάδοχα ταμεία, να γινόταν η αναθεωρητική και συγχρόνως οριστική απόφαση για κάθε Συνταξιούχο».

Με αυτήν την διαδικασία, εκδόθηκαν εκατοντάδες αποφάσεις.

Στην συνέχεια, και πάλι τον Ιανουάριο του 2018 δημιουργείται νέο πρόβλημα για τους Συνταξιούχους της ΔΕΗ. 

Δεν μπορούσαν να  βγάλουν επικουρικές συντάξεις, διότι δεν είχαν πρόσβαση στο ασφαλιστικό ιστορικό των Συνταξιούχων μας.

Τότε, με πρωτοβουλία του Σωματείου μας, πραγματοποιείται νέα συνάντηση με τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη Μανώλη και με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ κ. Καπωτά Αθανάσιο.

Στην ανωτέρω συνάντηση συμφωνήθηκαν τα παρακάτω: 

Το ΕΤΕΑΕΠ να αποστέλλει τα ονόματα και τον ΑΜ του κάθε Συνταξιούχου στην Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ και η ΔΕΗ στην συνέχεια, να δίνει τα στοιχεία του κάθε πρώην μισθωτού της επί των οποίων γινόταν κρατήσεις υπέρ της επικουρικής ασφάλισης, καθώς και η παρακράτηση την μηνιαίας εισφοράς για το χρονικό διάστημα από 1/1/2002 εως και 31/12/2014.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να υπολογιστούν και να καταβληθούν άμεσα περίπου 900 συντάξεις για συναδέλφους που έφυγαν στην σύνταξη από 1/1/2015 εώς και 31/12/2017.

Από 1/1/2018, για κάθε νέα αποχώρηση, η ενημέρωση του ιστορικού Ασφαλιστικού των πρώην μισθωτών προς το ΕΤΕΑΕΠ, θα γίνεται αυτόματα.

Όλα αυτά, κύλησαν ομαλά μέχρι την απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων, Δαμάσκου Γιώργου.

Στην συνέχεια, ξαναδημιουργείται και πάλι θέμα έκδοσης Επικουρικών συντάξεων, και παραμένει μέχρι και τον Μάρτιο του 2024.

Στο παραπάνω διάστημα, χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις από το  Σωματείο μας, διαμαρτυρίες, παραστάσεις και εξώδικα, προς την Γενική  Διεύθυνση  Ανθρώπινου Δυναμικού της ΔΕΗ, προς τον Αρμόδιο Υπουργό και προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ώστε να δίνονται τα ασφαλιστικά δεδομένα της ΔΕΗ για κάθε Συνταξιούχο, ώστε να  προχωρήσουν στην έκδοση αποφάσεων της Επικουρικής σύνταξης. 

Στην συνέχεια, υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, με πρωτοβουλία στελεχών της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ με τον Διευθυντή του Επικουρικού και με τους αντίστοιχους αναλυτές-προγραμματιστές του ενιαίου συστήματος Πληροφοριών Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ.

Οι παραπάνω συναντήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα, να ξεπεραστούν τα νομικά και τεχνικά προβλήματα και γίνει σύζευξη των δύο πληροφορικών συστημάτων, που είχε θετικά αποτέλεσμα, ώστε να αντλούνται αυτόματα τα  ασφαλιστικά δεδομένα των Συνταξιούχων ΔΕΗ. 

Με δεδομένα, τα παραπάνω, το σύστημα πλέον, μπορεί να λαμβάνει στοιχεία για όσους έφυγαν στην σύνταξη από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023 έστω, και για χρόνο μόνον ΔΕΗ. 
Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.500 αποφάσεις, εκ των οποίων 1.100 πληρώνονται άμεσα και οι υπόλοιπες 400 θα πληρωθούν μέχρι τέλος Μαΐου. 

Η έκδοση των οριστικών αποφάσεων της Επικουρικής σύνταξης, θα γίνεται με σειρά ημερομηνίας αποχώρησης και θα αποστέλλονται στους δικαιούχους.

Κλείνοντας, την ενημέρωση θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα στελέχη μας, προγραμματιστές και αναλυτές της Πληροφορικής της ΔΕΗ, που έδωσαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ώστε να δοθεί έστω και προσωρινά αυτή η ουσιαστική εξέλιξη. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. Γραμματέας

  Δημάκης Αναστάσιος                                                           Λόφτσαλης Παναγιώτης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βας. Κων/νου (Πάροδος) 6Α,50200 ,Πτολεμαΐδα,τηλ.:2463504089,

Κιν. : 6972423013 E-mail: ssyndei@gmail.com

Website: http://www.ssdei.gr

 

 

Please follow and like us: