LOGO

Πτολεμαΐδα, 9/6/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι θέσεις μας για το εργασιακό νομοσχέδιο»

Εργασιακός Μεσαίωνας

Συνάδελφοι,

Ιδεολογίες πού βασίζονται στην καταπίεση των εργαζομένων και στην ικανοποίηση της απληστίας των Εργοδοτών φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με το αντεργατικό Νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο που ξεπερνάει ακόμη και τις εργασιακές συνθήκες των δουλοπάροικων του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα.

Ένας μεταλλαγμένος εργασιακός Μεσαίωνας που προωθεί  ο εντεταλμένος υπηρέτης του κεφαλαίου και των βιομηχάνων ο υπουργός των ιδιωτικό ποιήσεων Κωστής Χατζηδάκης. Αποστολή του είναι να καταργήσει τα εναπομείναντα εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα με το απροκάλυπτο πρόσχημα της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία στις επιχειρήσεις του κεφαλαίου. Όσα δικαιώματα κατακτήθηκαν από τα δυναμικά συνδικάτα της προηγούμενης γενιάς οι σημερινές συντεχνιακές μακρόβιες ηγεσίες με τις παραταξιακές τους θέσεις έγιναν μοχλός στήριξης των αντεργατικών κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας αποτέλεσμα να αποδομούνται από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των άριστων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χρόνια τώρα ο ΣΕΒ ( Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) με υπομονή, επιμονή και με μεθόδευση έψαχνε τον κατά παραγγελία εκτελεστή της κατάργηση του 8ωρου και της υπερωριακής απασχόλησης. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν αλλά σημερινή κυβέρνηση με ένα ιδιότυπο πολιτικό τσαμπουκά το κάνει πράξη. Καταργεί και κατεδαφίζει το τελευταίο κάστρο της εργατικής κατάκτησης της οκτάωρης απασχόλησης. Η εργασιακή αμειβόμενη υπερωριακή απασχόληση μετατρέπεται ως δικαίωμα αποκλειστικά  του εργοδότη για αντίστοιχες απλές αναπαύσεις. Η κυβέρνηση τους παρέχει το δικαίωμα να μετατρέπουν σε ρεπό (ανάπαυση) μέχρι και 180 ώρες υπερωριακής απασχόλησης μέσα σε ένα εξάμηνο. Στερεί ένα πρόσθετο εισόδημα ανατρέποντας ταυτόχρονα τον  οικογενειακό προϋπολογισμό και ετήσιο προγραμματισμό. Το όφελος των εργοδοτών θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Δυστυχώς το μακρύ χέρι του κ Χατζηδάκη δεν μπορούν να το κόψουν οι ανύπαρκτες αποστεωμένες και απονευρωμένες ηγεσίες της σημερινής δομής των θεσμικών οργάνων. Πέρα από τις αντεργατικές καταργήσεις και τις περικοπές θεσπίζονται και ποινές σε εργαζόμενους και συνδικάτα. 

Όσα προσπάθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και μας ταπείνωσαν ηθικά και οικονομικά επονομαζόμενοι ως μεσαία ταξική κοινωνία, έρχεται τώρα ο νεκροθάφτης Χατζιδάκης υπάλληλος του γραφείου κηδειών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να θάψει κεκτημένα δικαιώματα και όνειρα ζωής για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας αλλά και συνολικά της περιοχής μας που θα βιώσει τα αμέσως επόμενα χρόνια τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης με το  κλείσιμο των Σταθμών και των Ορυχείων.

Θα πρέπει να καταλάβουν και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι η ταφόπλακα στα εργασιακά και στην  οικονομική  παρακμή που θα βιώσει η περιοχή μας θα εισπράξουν το τίμημα που τους αξίζει. Οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν κοντή  μνήμη  και δεν ξεθωριάζει εύκολα. Απλά θα τους πούμε. Οψόμεθα εις Φιλίππους. Και ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                        ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089,

κιν.: 6972423013

email:ssyndei@gmail.com

Web site:http://www.ssdei.gr

 

Please follow and like us: