LOGO

Πτολεμαΐδα, 30/11/2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

 

Συνάδελφοι,
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως συνδιοργανωτής, που έγινε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 29/11/2021 για το θέμα της φορολόγησης των περικοπών του ενδεκάμηνου (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016).

Επίσης ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ και στην συνάντηση που έγινε στην συνέχεια με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Όταν του είπαμε το θέμα της συνάντησης μας απάντησε: «ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ».
Είναι όμως αναδρομικά από παράνομες περικοπές και τα οποία αναδρομικά μας τα δώσατε μετά από 5-6 χρόνια και μάλιστα άτοκα παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων που επιδικάζουν και τόκους. «Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων» μας απάντησε.

Αφού σέβεστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων γιατί δεν δίνεται και τις περικοπές δώρων και επικουρικών που αποφάσισε το ΣΤΕ; «Για εμάς υπάρχει άλλη ανάγνωση της απόφασης» μας απάντησε.

Γιατί καταργήσατε την 13η σύνταξη;

«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ».

Μα τι λέτε. Τον σχετικό νόμο τον ψηφίσατε και εσείς και μάλιστα ο Κ Μητσοτάκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ το 2019 είπε ότι θα την δόση γι’ αυτό εξάλλου εγγράψατε το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020. «Ουδέποτε ο Κ Μητσοτάκης είπε κάτι τέτοιο». Με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και αφού χρησιμοποιήσατε αυτά τα χρήματα για να καλύψετε κενά όπως να δώσετε πίσω τις περικοπές, πήρατε λεφτά από χαμηλοσυνταξιούχους και τα δώσατε σε συνταξιούχους πάνω από 1000€.

«Ναι είναι αλήθεια διότι οι συνταξιούχοι κάτω των 1000€ δεν είχαν υποστεί περικοπές».
Πιστεύετε δηλ. ότι τα 250€ που δίνεται τώρα σε συνταξιούχους κάτω των 450€ χωρίς άλλο εισόδημα θα τους ανακούφιση με αυτήν την ακρίβεια και τις αυξήσεις;

«Αυτές είναι οι δημοσιονομικές δυνατότητες» μας απάντησε. Επίσης στο τέλος μας είπε και ένα τρελό. «Μην μιλάτε και πολύ (δηλ. εσείς οι συνταξιούχοι)γιατί οι εργαζόμενοι σας πληρώνουν».
Βέβαια αυτό που είπε χρήζει ανάλυσης, είναι πολύ σοβαρό και δεν βάλαμε τα γέλια γιατί η θέση της ΝΔ είναι γνωστή για την κοινωνική ασφάλιση.

 

Συνάδελφοι,
Εμείς δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε και ζητάμε από την κυβέρνηση:

Α) Να ψηφίσει διάταξη για την μη φορολόγηση των συγκεκριμένων αναδρομικών, να επιστρέψει σε όσους έχουν ήδη φορολογηθεί με τροποποιητικές δηλώσεις τα χρήματα τους και να συμψηφίσει τα συγκεκριμένα ποσά με επερχόμενα χρέη.

Β) Να επαναφέρει την καταργημένη διάταξη του Ν4611/19 άρθρο 120 για την 13η σύνταξη και να μην μοιράζει επιδόματα πείνας.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ.

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 

Για το Δ/Σ

   Ο Προέδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

  Δημάκης Αναστάσιος                                       Λόφτσαλης Παναγιώτης


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089,

κιν.: 6972423013

e-mail: ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

Please follow and like us: