Πτολεμαΐδα, 4/11/2016

Ενημέρωση συναδέλφων για το εφάπαξ

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς η απόφαση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής δεν ήταν η ομόφωνη πρόταση του ΤΑΥΤΕΚΩ αλλά η αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Δε λήφθηκαν υπόψιν το καθεστώς που είχαμε μέχρι το 1992 στην Δ.Ε.Η. και ούτε τα επιχειρήματά μας. Η απόφαση έχει ως εξής:

Α) χρόνια έως το 1992 συντελεστής αναπλήρωσης 15% επί του μέσου όρου των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας που γίνονταν οι κρατήσεις υπέρ εφάπαξ.

Β) το έτος 1993 ο συντελεστής θα είναι 30%.

Γ) το έτος 1994 ο συντελεστής θα είναι 45%.

Δ) από το 1995 και μέχρι τη συνταξιοδότηση ο συντελεστής θα είμαι 60%.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όσο πιο κοντά στο 1995 έχει ημερομηνία πρόσληψης ο συνάδερφος θα είναι και πιο ωφελημένος σε αντίθεση με κάποιον άλλο που έχει ημερομηνία πρόσληψης παλαιότερη.

Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας αφού δει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της απόφασης και δεδομένου ότι το εφάπαξ στη ΔΕΗ έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα σε συνεργασία με τους δικηγόρους μας θα δούμε πως θα αντιδράσουμε. Το πρώτο μας μέλημα όμως από μεθαύριο Δευτέρα θα είναι να στελεχωθεί ο τομέας μας με προσωπικό, ούτως ώστε, να βγουν οι αποφάσεις και να πληρωθούν όλοι οι συνταξιούχοι μέχρι τέλος του χρόνου. Όπως πάντα θα έχετε ενημέρωση άμεση για κάθε σοβαρή εξέλιξη.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ

 

Please follow and like us:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *