ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Web site: http://www.ssdei.gr

Πτολεμαΐδα, 11/1/2018

Συνάδελφοι,

Στις 24 Μαΐου του 2017, σε συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ κ. Αθανάσιο Καποτά θέσαμε και το θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης του νόμου 3986 η οποία συνεχίζεται να παρακρατείται στην αρχική μας σύνταξη και όχι στην επαναϋπολογισμένη. Του είπαμε ότι αυτό είναι παράνομο και αυτός αντί για απάντηση κούνησε τους ώμους του όταν του είπαμε ότι θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Από τότε το θέμα το παρακολουθούμε και πιέζουμε να λυθεί κυβερνητικά γιατί τα ποσά ακόμη είναι μικρά και δε συμφέρουν ακόμη οι αγωγές.

Θα σας παραθέσουμε ένα παράδειγμα που αφορά μια αρχική επικουρική σύνταξη στο πλαφόν.

Αρχική σύνταξη                       690 €

Επαναϋπολογισμένη σύνταξη 402 €

Εισφορά του νόμου 3986          67 € στην πρώτη σύνταξη.

Αυτό το ποσό συνεχίζετε να μας παρακρατείτε και τώρα αντί του ποσού των 20 € που αναλογεί στην δεύτερη επαναϋυπολογισμένη σύνταξη.

Η διαφορά είναι 40 € και ισχύει από τον Ιούνιο του 2016. Για αρχικές επικουρικές συντάξεις κάτω των 300 € δεν υπάρχει η κράτηση αυτή. Τα ποσά των συντάξεων των παραδειγμάτων είναι μεικτά.

Επίσης συνάδελφοι θα ‘θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Α).  άρχισαν να βγαίνουν οριστικές αποφάσεις κύριας σύνταξης σε όσους έχουν μόνο χρόνο ασφάλισης Δ.Ε.Η..

Β).  για τους έχοντες διαδοχική ασφάλιση εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα γίνει η προσαρμογή στο Ο.Π.Σ. ( Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα) του ΕΦΚΑ και θα ξεκινήσουν να βγαίνουν.

Γ).  εκδίδονται οι συντάξεις θανόντων συνταξιούχων και με τον επανυπολογισμό τους.

Δ).  οι εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 είναι περίπου 1300.

Για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                      Παναγιώτης Λόφτσαλης

Please follow and like us: