Πτολεμαΐδα, 30/8/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Στις 12/6/2015 δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις 2288-2290/2015 της ολομέλειας του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες οι όποιες περικοπές σε συντάξεις και δώρα γίνανε με το Β’ μνημόνιο είναι αντισυνταγματικές.

Η κυβέρνηση τότε δια στόματος Γ. Ρωμανιά, Γ.Γραμματέα υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων αλλά και του Δ. Στρατούλη, υπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων, δήλωσαν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα εφαρμόσουν την απόφαση σε όλους ανεξάρτητα εάν κάνανε ή όχι αγωγή.

Στις διαπραγματεύσεις που γίνανε και πέρασαν στο Γ’ μνημόνιο αναφέρεται ότι: «Θα πρέπει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να προσδιορίσει πολιτικές ώστε να αντισταθμίσει πλήρως τον δημοσιονομικό αντίκτυπο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012 καθώς και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή εναλλακτικά μέτρα που θα συμφωνηθούν αμοιβαία ως τον Οκτώβριο του 2015» (Μετάφραση στα ελληνικά της Συμφωνίας). Δηλαδή με δυο λόγια να βρούνε τρόπο να μην εφαρμόσουν την απόφαση. Στη συγκέντρωση που κάναμε στην Πτολεμαΐδα στις 15/7/2015 στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ» και μπορείτε πατώντας ΕΔΩ να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, αποφασίσαμε και για τους λόγους που αναλύσαμε στη συγκέντρωση: α) Να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη με αγωγή διεκδικώντας τα αναδρομικά και β) Να καταθέσουμε αίτημα με έντυπο που μας συνέταξε ο Νομικός Σύμβουλος προς το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ να εφαρμόσουν την απόφαση. Το έντυπο είναι στη διάθεσή σας και για τους εκτός Πτολεμαΐδας συναδέλφους καθώς μπορούμε να τους το στείλουμε με FAX και αφού το συμπληρώσουν να το στείλουν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑ.

Οι αγωγές είναι 2, μία στο ΙΚΑ για τις κύριες συντάξεις και μια στο ΕΤΕΑ για τις επικουρικές. Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά αγωγή, δηλαδή 20€ και η προμήθεια του δικηγόρου σε περίπτωση θετικής έκβασης είναι 4%.

Όπως ενημερωθήκαμε αυτό το μήνα λόγω λάθους η μείωση στην κύρια σύνταξη θα είναι 1% και επομένως τον άλλο μήνα θα μας κρατηθεί και το άλλο 1%.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Για τα εφάπαξ συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα της αλλαγής του νόμου για το μαθηματικό τύπο και τον συντελεστή βιωσιμότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Please follow and like us:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *