Πτολεμαΐδα, 9/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Σε ευρεία σύσκεψη Συνδικαλιστικών Στελεχών που πραγματοποιήθηκε χθες 08.09.2015 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, παρέστη το Σωματείο μας και παρενέβη δια του προέδρου μας Τάσου Δημάκη με την ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ποια είναι η θέση της ΔΕΗ σχετικά με τις δηλώσεις-θέσεις Πολιτικών Στελεχών (Σκυλακάκη υποψ. Βουλευτή με το Ποτάμι, Στέφανου Μάνου, Κυριάκου Μητσοτάκη) για την κατάργηση της Νομοθετικής Ρύθμισης του άρθρου 34 του Ν. 2773/99 και με τις συνδυασμένες ρητές διατάξεις του Π.Δ. 51/8.3.2001, όπου οι καταβολές του κρατικού προϋπολογισμού συνιστούν καταβολή παγίου πόρου έναντι της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας στα περιουσιακά στοιχεία (πάγια) της ΔΕΗ;

Απαντώντας στη συνέχεια στην ερώτησή μας ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Δ/Σ της ΔΕΗ στηρίζουν την ανωτέρω Νομοθετική πρόβλεψη, επαναλαμβάνοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλισμένων παρέμειναν ενσωματωμένα στη ΔΕΗ και λειτουργούν ως ασφαλιστικό κεφάλαιο υπέρ των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων της ΔΕΗ. Οι παραπάνω ρυθμίσεις-προβλέψεις κυρώθηκαν με συμφωνία ΓΕΝΟΠ – Κυβέρνησης με την παράγρ. 12 του άρθρου 34 του Ν. 2773/99. Επομένως η ασφαλιστική μας περιουσία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παγίων της ΔΕΗ και δεν αμφισβητείται. Πιστεύουμε πως η απάντηση του κυρίου Παναγιωτάκη καλύπτει τις προσδοκίες όλων των ασφαλισμένων της ΔΕΗ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Please follow and like us:

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *